Lørdag 15. juni arrangerte Stange Trekkspillklubb trekkspillets dag på Ilseng for første, men slett ikke siste gang skal vi tro klubbens ledelse.  Stange Trekkspillklubb besøkte FTK på trekkspillets dag i Fredrikstad i 2018, og fant ideen så god at de har valgt å kopiere den.  Og hva var da mer naturlig enn å invitere FTK. Klubben var representert med hovedorkesteret og gruppa Trekkfuglene.

Arrangementet fant sted på Ilseng samfunnshus, og startet med konsert kl. 14.00 og fortsatte med dans kl. 18.00.  Det var flere tilreisende klubber som deltok - bl.a. Lillehammer Trekkspill- og Toraderklubb som kan smykke seg med tittelen Norgesmester fra et par år tilbake og Vallset Trekkspillag. Gruppa Gammeldansgjenget 65+ fra Charlottenberg ga arrangementet et internasjonalt tilsnitt. Selvskrevne artister var Stange trekkspillklubb som ble representert med to grupper. Det var mange tilskuere og danselystne som nøt den flotte sommerdagen på Stange både under konserten og dansen.  Arrangementet ble avsluttet kl. 23.00 etter en lang dag med mye god musikk.

FTKs hovedorkester spilte både konsert og til dans - og gjorde virkelig ære på klubben.  Orkesteret hadde lagt opp et repertoar med mange melodier av lokale Østfold-komponister - og flere var skrevet av Åge Karlsen som også sang på flere av melodiene.  Trekkfuglene spilte til dans, og fikk mye ros for sitt melodivalg som besto av flere relativt ukjente melodier - som f.eks. Tango for durspill og Flickan med polkahåret.  Dette ble også veldig godt mottatt. 

 
FTKs deltakere overnattet på Tangenodden Camping som ligger idyllisk til ved Mjøsas bredd.  Fire av medlemmene i Trekkfuglene - gitaristen og de tre på trekkspill kom allerede fredag og brukte ettermiddagen til å øve og endre litt på programmet, da de dessverre hadde fått sykdomsfrafall og manglet en understemme. Verten på campingplassen ble så imponert at han inviterte gruppa til å spille på restauranten mot at han spanderte pizza. Dette ble veldig vellykket for alle parter - og en god gjennomkjøring for Trekkfuglene selv om bass og trommer manglet.

Dette ble en flott tur for alle som deltok, og lørdagskvelden ble avsluttet med at alle deltagerne var samlet til sosialt samvær i en av hyttene. 

(Tekst:  Anne-Mari Nøkleby  Foto:  Øystein Nøkleby)