Trekkfuglene avsluttet for 5. året på rad vårsesongen med spilleoppdrag for Lions Borg og Skjeberg.  Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Lions og Borg Motorhistoriske klubb, hvor beboere på Høgvold alders- og sykehjem ble tatt med på tur i staselige veteranbiler til Restaurant Salt på Høysand hvor det ble bespisning og musikk av Trekkfuglene. Det var kjempegod stemning blant de om lag 80 deltagerne.  Arrangementet har øket i størrelse fra år til år, og bekrefter utsagnet fra leder på sykehjemmet om at arrangementet er årets høydepunkt.

Dagen startet for sjåfører og beboere på Høgvold alders- og sykehjem med servering av kaffe og vafler klokken 11.  Deretter gikk turen i flotte veteranbiler via Stordahl-anlegget til Restaurant Salt på Høysand hvor Trekkfuglene ønsket velkommen med Sætergaloppen.  Stemningen var dermed sikret.  Gjestene ble så servert nydelig lapskaus og fikk sågar is og kaffe til dessert.  Det var et nydelig måltid som alle lot til å nyte. 

Lederen for Høgvold alders- og sykehjem fortalte litt om historien til restauranten på Høysand, og om dennes tilblivelse på 1800-tallet.  Det hele ble startet som et kurbad av Nancy Johannessen og kundene var vesentlig velstående- og kongelige svenske gjester.  Etter unionsoppløsningen i 1905 gikk det derfor raskt nedover med driften.  Her var det mye spennende informasjon å få med seg.

Trekkfuglene spilte sitt vanlige repertoar som består av glade og muntre låter - både kjente og ukjente.  På mange av melodiene var trommeslageren Øyvind Svendsen også solist, og han var også forsanger på allsangene som ble spilt.  Det var også noen som lot seg lokke til dansegulvet.  Underholdningen høstet stor applaus, og gruppa ble ønsket velkommen tilbake 19. august for et tilsvarende arrangement for Borgen sykehjem.

Tekst:  Anne-Mari Nøkleby   Foto: Øystein Nøkleby