HYGGEAFTEN TIRSDAG 14.MAI 2019 PÅ GRESSVIK RØDE KORS-HUS:

Fredrikstad trekkspillklubbs leder, Jan-Ivar Aasen, ønsket innledningsvis publikum hjertelig velkommen. Han var også veldig fornøyd med fullsatt hus. Han ønsket deretter kveldens gjester velkommen, sangerinnen Renate Gjerløw-Larsen og Tom-Arild Andersson på piano. Tor-Erik Jacobsen ble også ønsket velkommen. Han medvirket med sang til noen melodier som trekkspillklubbens orkester fremførte denne kvelden. Jan-Ivar bemerket at det var lagt opp til mye allsang, spesielt da det forrige hyggekveld ikke var noe allsang. Trekkspillklubbens repertoar denne gang var melodier fra kjente komponister fra Fredrikstadområdet.

Orkesteret i FTK, under ledelse av Paul- Arne Sørfjord, åpnet så med den kjente marsjen "Den Norske Løve", av Oscar Borg. Så fulgte "Leravalsen" av Torbjørn Simonsen, som også var tilstede i salen. Så fulgte "Snekka opp ælva" med sang av klubbens Åge Karlsen, Paul Bjerkes melodi "Tango i Natten", og Per Grimstads melodi "Den første sommervals", sistnevnte med sang av Tor- Erik Jacobsen. Så fulgte en medley på melodiene "Så kom våren til Tarina" og "Zanzibar". Tor-Erik ledet allsangen på "Båter av guld" og neste melodi var "Snoa på campingen" komponert av Åge Karlsen. Til stor applaus fra publikum avsluttet orkesteret med marsjen "Altekameraten".   


(Tor-Erik synger med orkesteret.)

Så var det pause med kaffe og kaker fra ett rikholdig kakebord, samt loddsalg. Etter pausen kom det kanskje alle haddde ventet på, nemlig den kjente Fredrikstad-sangerinnen, Renate Gjerløw-Larsen akkompagnert av Tom-Arild Andersson på piano. Jan-Ivar introduserte begge to med å fortelle litt om deres sang- og musikk- bakgrunn. Begge deler interessen for jazz- og sving-musikk, og det er gjerne jazzinspirerte låter på deres repertoar.


(Renate og Tom-Arild i aksjon.)


(Renate spilte også utmerket med i en melodi på ukulele.)

Duoen startet med å fremføre melodien "Orange colored sky" av Nat King Cole, og den kjente ragtime-melodien"Alexander Ragtime Band". Renate har en unik stemme, og hun hadde samtidig mye interessant å fortelle på forhånd om hver enkelt melodi. Så var det klart for publikum til å være med på allsang på melodien "Ànglamark" av Evert Taube. Taube lagde denne melodien til Hasse og Tages film Àpplekriget. Fra samme film fulgte så melodien "Att angjøra en brygga" (legge til en brygge).

Så fulgte melodien "The glory of love" og "Can`t help loving that man" fra musikalen Showboat. Så fulgte allsang med melodien "Gærne jinter" av Alf Prøysen. Det er grunn til særskilt å fremheve Tom-Arilds utmerkede solospill innimellom, noe publikum satte stor pris på i form av hyppig applaus. Renate hadde tidligere iår hovedrollen i musicalen "May Fair Lady", og fremførte så en av melodiene derfra, "I could have dance all night". Til slutt var det allsang med den kjente Taube-melodien,"Rosa på bal", hvor Renate også roste publikum for kraftig allsang. En fra salen hadde bedt henne synge en Vera Lynn-melodi, og derfor avsluttet hun med "We`ll meet again". 

Publikum ga langvarig applaus etterpå, da det hadde vært et usedvanlig fint og balasert sammensatt program fra disse to fantastiske utøverne. Disse to leverte en absolutt topprestasjon, som gikk rett til hjertet til publikum denne kvelden. 
 
(Renate, Tor-Erik og Tom-Arild.)

(De to musikalske ledere i FTK sammen med Renate, Tor-Erik og Tom-Arild.)

 
(Bilde av publikum som møtte opp i stort antall.)

Jan-Ivar takket gjestene for fin sang og musikk og delte ut blomsterbuketter. Så ble det foretatt trekning av mange gevinster. Jan-Ivar ønsket alle en god sommer, og takket publikum for fremmøtet og deres medvirkning denne kvelden. Han minnet deretter også om neste hyggeaften som er planlagt avholdt i oktober 2019. Da et temaet Jens Book-Jensen-melodier, hvor Kai Robert medvirker.

(Tekst og foto: Jan-Ivar Aasen og Edgar Jensen)