Hyggeaften 10.oktober på Gressvik Røde Kors -hus:

Omlag 100 personer hadde funnet veien til Gressvik denne kvelden for å høre melodier fra Vera Lynn`s repertoar, spilt av Fredrikstad Trekkspillklubb. Kveldens sangerinne, Synne Holm, fremførte melodiene på en fremragende måte. Synne ledet også allsangen denne kvelden. Hun ble akkompagneret av orkesteret i FTK samt av duoen Åge Karlsen og Yngvar Arntzen. 

 

Klubbens leder, Jan-Ivar Aasen, åpnet kvelden med å ønske velkommen, og med en spesiell velkomsthilsen til kveldens sangerinne, Synne Holm. Aasen antok at det gode fremmøtet skyldes kveldens tema, med melodier som er gjort godt kjent gjennom Vera Lynn`s sangkarriere. Vera Lynn er iår 100 år, og Aasen opplyste at klubben ønsket å hedre denne store artist med en hyggekveld spesielt som omhandlet hennes melodirepertoar, og at mange ville komme til å gjenkjenne melodiene etter hvert. Fredrikstad trekkspillklubb, under sin musikalske leder, Paul Arne Sørfjord, åpnet deretter konserten med ett potpurri over "Vera Lynn-melodier". Både dette potpurriet og alle de andre melodiene som ble spilt, var arrangert av klubbens egen Åge Karlsen. Så fortsatte orkesteret med "Lilli Marlen" som allsang og med Synne Holm som forsanger. Teksten til melodien ble skrevet av Hans Leip allerede i 1915.

En av de virkelig store slagerne fra siste verdenskrig var "The White Cliffs of Dover", der teksten omhandler Englands mest kjent landskap.  Så fulgte allsang på "Now is the Hour", eller på norsk, "Si du er min", og "Love is like a cigarett". Så fulgte en duett med Yngvar Arntzen og Åge Karlsen, med Synne som solist, på melodiene "it`s a sin to tell a lie" og "I`ll be with you in Apple blossom time". Videre fulgte to allsanger "From the time you say goodbye" og "Roses of Picardy. Sistnevnte kjent under navnet "Når hagene blomstrer på Kråkerøy", tekst av Tor Andersen. Deretter fulgte "A nightingale sang in Barkley square" fra 1940, med Synne, Yngvar og Åge. Det virket som publikum likte veldig godt, Abbas kjente melodi "Thank you for the music" som orkesteret og Synne deretter fremførte. Så fulgte "I`ll be seeing you" komponert av Sanny Fail i 1938 med Åge og Yngvar. Til slutt spilte orkesteret den meget kjent slageren "Hvor er min kone" og "We`ll meet again". Sistnevnte melodi var en fin måte for klubben å reklamere for neste hyggekveld i desember. 

  

Vi har nevnt Synne som en fremragende sangartist, men i denne sammenheng må vi også framheve hennes morfar, Åge Karlsen, som har gjort ett utmerket arbeid med å arrangere alle melodiene som ble framført. I tillegg til å spille med på alle melodiene, bidro han også med sang sammen med Synne på enkelte av låtene. Vi hørte han la inn mange fine variasjoner og improvisasjoner i flere melodier. Yngvar må også framheves, og spilte bl.a flott dempet musikk på sitt keybord på flere melodier.

Publikum var særdeles lydhøre for den fine musikken og sangen som ble fremført, og sang meget bra med på allsangene. Så kom avslutningen av kvelden med loddtrekning og Aasen takket spesielt sangsolist Synne for utmerket innsats hele kvelden. Han takket for det store publikums-fremmøtet og ønsket deretter de frammøtte vel hjem. Til slutt ønsket han særskilt velkommen igjen til hyggekvelden den 12.desember, som vil bli preget av julen som står for døren denne måneden.

(Tekst og bilder: Jan-Ivar Aasen og Edgar Jensen)