TREKKSPILLETS DAG OG SOMMERAVSLUTNING PÅ SPRINKLET:

Lørdag 10. juni var det klart for "Trekkspillets Dag i Fredrikstad", som denne gangen fant sted utenfor Torvbyens varehus. Det var 23. året som trekkspillklubben hadde dette arrangementet. Konserten inneholdt et variert program hvor klubbens orkester og klubbgruppa Con Zelo hadde hver sin avdeling. I tillegg hadde vi besøk av Säffle Dragspelklubb fra Sverige som deltok på konserten. Etter konserten, var det sommeravslutning for klubben.

Konserten i Fredrikstad sentrum begynte kl 12.00, hvor klubbens leder, Jan-Ivar Aasen, ønsket velkommen. En spesiell velkomsthilsen ga han til de inviterte gjestene fra Sverige, Säffle DK. Klubborkesteret åpnet så konserten med melodien "Tulipaner fra Amsterdam". Deretter fortsatte orkesteret med en del lokale melodier, bl.a. "Sommervalsen til Glade Bjørn", "Skjærgårdsliv" av Per Grimstad, "Snekka opp ælva" av Fredrikstadguttæne, "På brygga en sommerkveld" av Thorbjørn Simonsen. Videre fulgte noen marsjer, bl.a. "Defilermarsj" av Alfred Svendsen og "Den norske Løve" av Oscar Borg. Videre fulgte tangoen "Blauer Himmel" og swinglåten "Change Partners", begge arrangert av Åge Karlsen. Så var det duket for Con Zelo. De åpnet med melodien "Solglitter" av Henry Fuchs, arrangert av Bjørn Myhrer. Deretter fulgte schottisen "Glad og Livat" av Rune Edwin og "Vildkatten", arrangert av Ragnar Østgård. De avsluttet med "Trolleboschottis" av Carl Jularbo. 

Så fulgte Säffle DK under sin musikalske leder, Gøran Kjellberg. De åpnet med polkaen "Jämtgubben" av Thore Skogman. Deretter fulgte noen gammeldansmelodier, bl.a. "Hambo til Ulla-Brit" og "Schottissväng. Deretter fulgte tre melodier arrangert av Svein Misvær, hamboen "Ugglor i Mossan",  "En Sväng i Korsnesgården", og "Cornellipolka" av Arnstein Johansen. Det var en fornøyelse å høre disse melodiene bli framført melodiøst og under bra samspill. 


(Säffle DK underholder på sommeravslutningen på Sprinkelet.)

 

KLUBBENS SOMMERAVSLUTNING PÅ SPRINKLET:


                                              (Roy Olsen og Yngvar Arntzen)

Etter konserten hadde klubben invitert alle aktive medlemmer med sine respektive partnere, til sommeravslutning på Sprinklet. I tillegg var også Säffle DK invitert til arrangementet. Vi benytter anledningen til å rette en stor takke til Gressvik Røde Kors, som i tillegg til å låne ut hytta gratis til FTK, også sørget for transport av ca. 40 personer tur retur hytta. Det ble servert nydelig lapskaus fra Torvets lille kjøkken på Gressvik, og deretter ble det servert kringle og kaffe. En stor takk til festkomiteen for tilrettelegging og håndtering av dette arrangementet. Säffle DK underholdt med mange fine gammeldansmelodier. De hadde også med seg to klubbmedlemmer fra Østfold, Frank Andresen og Roy Olsen. Frank Andresen fikk denne kvelden også utdelt diplom for 20 års-medlemsskap i FTK. Klokken 20.00 var det tid for avslutning på Sprinklet, og gutta i Røde Kors fraktet oss trygt tilbake til Fredrikstad.

(Tekst og bilder: Jan-Ivar Aasen)