Denne gangen var vi litt spente på om publikum klarte å rive seg løs fra godværet og vårlige sysler for å høre på trekkspillmusikk og korpsmusikk. På grunn av en feil i avisen, var det lite forhåndsomtale i nettavisen og bare annonse og "På tråden" i papiravisen, men folk hadde tydeligvis fått med seg at det var hyggeaften. Godt over en time før arrangementet skulle starte, var flere publikummere på plass, og det fortsatte å komme både gamle kjente og også noen som aldri hadde vært hos oss før. Salen ble bortimot full av glade og forventningsfulle tilhørere. Orkesteret startet underholdningen som vi pleier med "Vi spiller opp" av Arnt Haugen og fulgte opp med "Skjærgårdsliv" komponert av Per Grimstad. Per var med da klubben ble stiftet for 76 år siden, og han er fortsatt medlem snart 97 år gammel. Han er ikke aktiv i klubben, men spiller fortsatt trekkspill daglig. Han har komponert mange flotte melodier. "Sommer´n er herlig i Fredrikstad" er kanskje den de aller fleste kjenner. Åge Karlsen skulle etter planen være  sangsolist på "Skjærgårdsliv" og "Båter av gull", men måtte melde forfall på grunn av sykdom. Dermed ble det instrumentalversjon, men på "Båter av gull", fikk publikum mulighet til å lære melodien ved å kjøre gjennom første vers og refreng, før alle sang med på alle vers. Orkesteret spilte for øvrig et valsepotpurri med gamle, kjente valser der publikum kunne nynne med og dessuten et par gammeldanslåter og avsluttet med Jan Teigens "Optimist".

I pausen var det denne gang som alltid et bugnende bord av kaker og andre godsaker som publikum så ut til å sette stor pris på. Jælpekorpset fra Gressvik var gjesteartister og benyttet anledningen til trene på å marsjere. Dermed kom de marsjerende til Røde Kors-huset med drilljenter foran. Kjempehyggelig entré. Det ble tid til en kaffetår og en kakebit på korpsmedlemmene før deres opptreden i andre del av hyggeaftenen. Leder Per Ivar Skauen introdusert Jælpekorpset som er et voksenkorps der mange av musikerne har lært seg å spille i voksen alder, men det gjelder ikke alle. Noen har også vært medlemmer i skolekorps, og en av dem, Svein Halvorsen,  har spilt i korps i 65 år. Det tyder på at det kan være  en livslang hobby som gir mange gleder. Under ledelse av sin nye dirigent Fredrik Andreassen klarte Jælpekorpset å fortsette den gode stemningen som trekkspillerne hadde skapt før pausen. Som seg hør og bør, fikk vi høre flere marsjer, men også annen musikk som "La Mer" og "Blåklokkevikua". Publikum fikk også være med på "Norge i rødt, hvitt og blått". Her var det ikke behov for noe teksthefte - virket som alle kunne denne sangen. Svein Halvorsen bandt programmet sammen på en utmerket måte. Vi tør påstå at alle kom i skikkelig stemning, kanskje 17.mai-stemning etter Jælpekorpsets opptreden.

For oss virket det som publikum denne gangen var svært så fornøyd med arrangementet. "Vi kommer igjen neste gang", var det mange som sa.