JULEHYGGEAFTEN 3. DESEMBER 2019 PÅ GRESSVIK RØDE KORS-HUS:

Trekkspillklubbens leder, Jan-Ivar Aasen, ønsket publikum velkommen og informerte kort om kveldens program. Han nevnte spesielt at slike julehyggekvelder var en tradisjon, og at klubbens grupper skulle underholde, med en fellesspilling til slutt.

FTK under ledelse av Paul- Arne Sørfjord, åpnet kvelden med ett potpurri av Alf Prøysen-melodier (Julekveldsvisa m.fl.). Deretter fulgte "Nord-Norsk Julesalme" av Trygve Hoff ,"Julenissejenka" av Ole Ivars,  et potpurri over "Jul med Disney", samt mange flere.

Gladgjengen var neste gruppe. De åpnet med "Vigelandsvalsen", og deretter "Vestkystens vals", "Neckrosen" og "Johan på snippen".


(Fra venstre:Yngvar, Ivar, Laila og Halvor. Bak (komp): Johan, Frank , Øivind

Så var det tid for en pause med kaffe og kaker.

Etter pausen var det gruppa Trekkfuglene sin tur. De åpnet med en frisk marsj, "Sætergaloppen". Så fulgte bl.a. "Inbjudan til Bohuslàn", "Mosippan" og "Tango for durspill". Øivind Svendsen bidro med sang på flere av melodiene.  

 
(Fra venstre: Jan-Ivar, Berit, Solveig, Randi, Anne-Mari. 
Bak: Frank (gitar), Øyvind (bass), Øivind (trommer)) 

Så var det duket for mere svingende toner anført av Åge Karlsen på trekkspill og Frank Andresen med gitar og sang. De åpnet med "I can`t give you anything but love", så fulgte flere, bl.a. "Bye, bye Blackbird" . FTK lederen uttalte etterpå at dette måtte ansees som kveldens høydepunkt. 


(Fra venstre: Frank (gitar), Øistein (bass), Åge (trekkspill), Øivind (trommer)

Alle gruppene avsluttet så kvelden med to fellesnummer, "Julekveldsvisa" og "Romjulsdrøm". 

Deretter ble det foretatt trekning av mange gevinster. Jan-Ivar ønsket alle vel hjem og en God Jul til alle fra FTK. Han minnet om første hyggeaften til neste år som er 25. februar 2020, med Bjørnar Spydevold og Kari Stokke. 

(Tekst og foto: Jan-Ivar Aasen og Edgar Jensen)