HYGGEAFTEN TIRSDAG 22.10.2019 PÅ RØDE KORS-HUSET:

Leder i FTK, Jan- Ivar Aasen, ønsket velkommen til denne kvelden og ga uttrykk for at det var veldig hyggelig at så mye publikum hadde møtt opp. (Lokalet var helt fullsatt da underholdningen startet.) Deretter ønsket han velkommen til kveldens spesielt inviterte artist, den velkjente enterteineren, sangeren og trompetisten, Kai Robert Johansen fra Østfold. FTK ønsket denne kvelden å hylle Jens Book-Jenssen ved å fremføre noen av hans mest kjente melodier. Jan-Ivar uttalte at ingen andre enn Kai Robert kunne passet bedre til rollen som solist på disse melodiene, ut fra hans bakgrunn og historie som artist og kjenner av dette temaet.

Jens Book-Jensen var bl.a. kjent som sanger, tekstforfatter, plateartist og revyskuespiller. Alle som er "godt voksne" kjenner mange av hans store slagere, og som også var satt opp på repertoaret for denne hyggekvelden. Book-Jenssens karriere strakte seg over mer enn 60 år, og han gjorde hundrevis av plateinnspillinger. Han solgte tilsammen mer enn 3,5 mill. plater. I tillegg til plateinnspillinger, reiste han land og strand rundt i Norge og holdt konserter. Han var stadig å høre i radio, senere også på TV.

"
(Book-Jenssen på farten til stadig nye oppdrag)


Kai Robert er en allsidig artist, som bl.a. i mange år har tolket Book-Jenssens slagere. Han har bl.a. hatt eget Book-Jenssens-show på Chat Noir i Oslo. På bildet over er han i full aksjon på hyggekvelden, med Jens Book-Jenssens kostyme, herunder den originale flosshatten til Jens på hodet, som han hadde fått av familien. Kai Robert er også stadig på farten til nye oppdrag, herunder besøk på ett betydelig antall syke-og aldershjem. Han er en flink trompetist, noe han også fikk vist på hyggekvelden. Han har også gitt ut 60 platealbum og solgt over en million plater tilsammen.


FTK under ledelse av Paul-Arne Sørfjord, åpnet med melodien "Too fat polka" av A. Godfrey, som på norsk har fått navnet "Sirkuspolka" . Så kom Kai Robert marsjerende inn i kjole og hvitt, og sang "Det er lenge, lenge siden det". Så fulgte en av de mest kjente slagerne, "Når kastanjene blomstrer i Bygdøy Allè", komponert av Kristian Hauge. Så fulgte ett potpurri bestående av "En liten gylden ring" (fra 1936), "Under den hvite bro" og "Alle går rundt og forelsker seg". Deretter en allsangmelodi, "Hvite måke", forsanger Åge Karlsen. Så kom "Det er lov å være blid", hvor Kai Robert ga en CD til den som var blidest i salen, og "Gamla Nordsjøen", en gammel sjømannsang fra 1949 av Harry Brandelius. Som avslutning før pausen valgte Kai Robert "Amazing Grace", og da kom også trompeten fram, og vi hørte nydelig trompetspill.

Så var det klart for pause med kaffe og som vanlig et gedigent bord med snitter og kaker. 


(Kai Robert i aksjon på trompeten sammen med FTK.)

 
(Kai Robert sammen med de musikalske ledere, Åge Karlsen og Paul-Arne Sørfjord)


(Bildet over fra hyggekvelden viser Kai Robert, orkesteret og publikum. Til venstre ser vi også 94-årige Leif Hansen, som har vært medlem av FTK fra den ble startet i 1947 og fram til idag. Han gledet seg stort over den fine stemningen i lokalet, musikken og Kai Robert`s innsats.)

Etter pausen startet det opp med en gammel melodi fra først på 1900-tallet "Alexander Ragtime band" og "Magedutti og jeg". Så fulgte nok en kjenning, "Hva var vel livet uten deg" av svenske Ernfrid Ahlin og med tekst av Gunnar Kaspersen, og "Nordlandsnetter". Så var det duket for allsang på "Det er rokken som spinner", egentlig het den "The old spinning wheel" av Bill Hill. Nest siste melodi var "Oh mein papa", som ble skrevet i 1949, men ble en storslager i 1954 med trompetisten Eddie Calvert. Underholdningen ble avsluttet med melodien "Tio, tusen røda rosor" av Thore Skogman, og som ble lansert i Norge av Jan Høiland. Kai Robert delte underveis sjenerøst ut røde roser til det kvinnelige publikum i salen. 

 
(Kai Robert med god og nær kontakt med publikum hele kvelden, som ble satt pris på)

Etter loddtrekningen takket Jan-Ivar Kai Robert for en flott forestilling, med en bukett røde roser fra FTK. Jan-Ivar takket også publikum for fremmøtet samt kjøp av lodder for en relativt betydelig sum, som kommer godt med for FTK  i den videre driften av klubben.

Jan-Ivar avsluttet kvelden med å ønske alle vel hjem og minnet om neste hyggeaften 3. desember 2019 og en ny hyggeaften 25.februar 2020, hvor vi får besøk av Bjørnar Spydevold og Kari Stokke.

 (Tekst og foto: Jan-Ivar Aasen og Edgar Jensen)