Trekkfuglene har igjen deltatt i ett arrangement for beboere ved alders-og sykehjem: 

Trekkfuglene har for syvende gang underholdt i forbindelse med et arrangement i samarbeid mellom Lions i Skjeberg og Borg motorhistorisk klubb, for beboere ved Haugvold og Borgen alders- og sykehjem.

Borg Motorhistorisk klubb har gjennom mange år tatt med beboere på henholdsvis Haugvold og Borgen alders- og sykehjem på biltur til Høysand. Dette har vært fordelt på Haugvold i juni og Borgen i august. De siste tre årene har arrangementet blitt utvidet. Dagen starter på sykehjemmet med kaffe og vafler før beboerne blir kjørt i staselige gamle kjøretøy til Restaurant Salt på Høysand hvor de har fått servert middag. Ved ankomst blir beboerne møtt med trekkspillmusikk fra Trekkfuglene, og dette gir en skikkelig fin stemning. 

Trekkspillunderholdningen vekker ofte dansegleden blant beboerne, og mange benytter anledningen til å få seg en svingom. Dette er blitt et av høydepunktene på disse to sykehjemmene og er vel også høydepunktet til Trekkfuglene. Ved arrangementet 20. juni var det 90 deltagere inkludert sjåfører.


Trekkfuglenes besetning denne dagen.

Trekkfuglene er en av gruppene i Fredrikstad Trekkspillklubb og ble etablert i 2011. Gruppa består av trekkspill, gitar, bass, trommer og sang, og alle er notespillere. Gruppa ble i sin tid rekruttert fra kurs som trekkspillklubben holdt, fra hovedorkesteret og også fra andre klubber i distriktet. Det har vært ulik besetning gjennom årene, og flere av deltagerne er også med i andre grupper. Gruppa tilstreber å ha øvelse hver 14. dag, men da mange av medlemmene lever opp til navnet "Trekkfugl", og er mye på reisefot, kan dette være vanskelig å gjennomføre gjennom hele året. Gruppa øver for tiden i Gressvik Røde Kors sine lokaler, som også er basen til Fredrikstad Trekkspillklubb.

(Tekst og foto: Anne -Marie Nøkleby)