HYGGEAFTEN PÅ GRESSVIK RØDE KORS-HUS TIRSDAG 15.MAI 2018:
Omlag 90 personer møtte opp på hyggeaften på denne fine og varme maikvelden. Klubbens leder, Jan-Ivar Aasen, ønsket velkommen og ga uttrykk for stor glede over at det var så mange tilstede til tross for fint vær og i konkurranse med flere andre arrangementer i Fredrikstad. 

 Aasen ønsket spesielt kveldens gjester, Furtebandet, velkommen.


(Fra venstre: Knut Karlsen, Bjørn Dahle, Per A. Juliussen, Finn A. Juliussen)

Orkesteret i FTK hadde denne kvelden "sommerlige" melodier på repertoaret samt noen marsjer da feiringen av nasjonaldagen var rett rundt hjørnet. Musikalsk leder, Paul- Arne Sørfjord, satte igang orkesteret med å spille marsjen"På skogstur", komponert av klubbens egen Åge Karlsen. Videre fulgte "Skjærgårdsliv" av Per Grimstad, "Snekka opp elva" av Fredrikstadguttæne, tangoen "La Comparcita", "Inbjudan til  Bohuslän", og melodien "Sommer i Fredrikstad", komponert av Per Grimstad med tekst av Tor Andersen. Marsjene "Defilermarsj" og "Den norske løve", så også ut til å fenge publikum. 


Gruppen, Gladgjengen, som denne kvelden bestod av 8 personer, avsluttet første avdelingen før kaffen, med å spille "Ålefiskerens vals", "Avskjedstoner", og "Vestkystens vals". Gruppas sangsolist var Vidar Zeiner Hansen.

Så var det duket for kaffe og et rikholdig kakebord til de fremmøtte, samt loddsalg. Etter kaffen fikk Furtebandet slippe til. Dette er en livlig gjeng, som fikk publikum med seg på allsang på flere melodier. De startet med "Lørdagsvalsen", så fulgte "Furtebandssangen" og ett svensktoppotpurri, hvor publikum sang med. Videre fulgte bl.a. melodien "Fraganzia" og ett valsepotpurri.. Avslutningsvis fikk de alle fremmmøtte til å reise seg og synge "Ja vi elsker".


(Det var fin stemning blant publikum denne kvelden)

Så foretok Jan-Ivar Aasen trekningen av gevinster, og han ønsket alle en god sommer og en fin 17 mai- feiring. Han ønsket også å se publikum møte fram på klubbens spillinger 6. juni i Kirkeparken, og på Trekkspillets dag i byen den 9. juni, hvor FTK også får besøk av Stange trekkspillklubb.

(Tekst og foto: Jan-Ivar Aasen og Edgar Jensen)