JULEHYGGEAFTEN TIRSDAG 12.DESEMBER 2017 PÅ GRESSVIK RØDE KORS-HUS:
Denne kvelden var Tor Erik Jacobsen gjest hos FTK. Da julen nærmer seg hadde både klubbens orkester og Jacobsen flere kjente julemelodier på programmet.

Klubbens leder, Jan-Ivar Aasen, åpnet kvelden med å ønske velkommen, og ønsket spesielt vår gjest ,Tor Erik Jacobsen, velkommen. Han ble gjenkjent av mange i salen. Hvor er det han ikke stiller opp med sitt keyboard og sin sang. 

Orkesteret i FTK, under ledelse av Åge Karlsen, åpnet med en feiende mars, "Nissenes vaktparad" av Kurt Noack, arrangert av Kjell Sterkerud. Så fulgte to melodier som ikke er av de mest kjente, "Hvem har tent den stjernen", laget av Carola Hâggkvist og Erik Hillestad og "Tenn lys", en sang fra NRK`s julekalender som het Portveien. Deretter fremførte orkesteret "Jul i Disney", arrangert av Åge Karlsen. Dette inneholder melodier fra Snøhvit og de 7 dverger, Askepott, Lady og Landstrykeren, og som avslutning "When You Wish upon the star". Så hørte vi flere mere kjente julesanger som "Julekveldsvise", "Bjelleklang", "Romjulsdrøm", ""White Christmas", og "Jeg så mamma kysse nissen". Orkesteret avsluttet med en julemelodi av Paul Bjercke, "Jul i Østfold". Åge Karlsen ledet allsangen og publikum sang med.

(Konsentrerte orkestermedlemmer: Anne-Mari Nøkleby, Solveig Andreassen, Inger Hagberg)

 

Etter ett nydelig og overdådig kakebord levert av klubbens medlemmer, var det duket for en avdeling med Tor Erik Jacobsen. Han åpnet med melodien "La oss leve for hverandre", men denne gang i en juleversjon. Foruten noen av de mest kjente julesangene, fremførte han bl.a.: "Let it snow - let it snow", "Julekveld på Hawai", "Rocking around the Christmas tree", og "Reisen til julestjernen" som Hanne Krogh er godt kjent for. Han hadde mange morsomme kommentarer mellom hver melodi.

Så var kvelden kommet til veis ende. Jan-Ivar Aasen takket Jacobsen for underholdningen, og publikum for fremmøtet. Han ønsket alle en riktig god jul med håp om å se alle igjen på klubbens neste hyggeaften den 6. mars 2018, hvor Erik Bye og hans melodier står på programmet.

(Tekst og foto: Jan-Ivar Aasen og Edgar Jensen)