HYGGEAFTEN 25. FEBRUAR 2020 PÅ RØDE KORS-HUSET:

Leder i FTK, Paul-Arne Sørfjord, ønsket publikum i et fullsatt lokale hjertelig velkommen, og et spesielt velkommen til kveldens gjester, Kari Stokke og Bjørnar Spydevold. Paul-Arne syntes det var ekstra hyggelig at Bjørnar hadde gitt uttrykk for at han var meget fornøyd med hyggeaftenen 6. mars 2018. Da var nemlig Bjørnar solist med orkesteret og temaet var Erik Bye. Derfor ble det gjenhør med noen melodier fra repertoaret til Erik Bye også denne kvelden. 

Orkesteret, under ledelse av Paul-Arne Sørfjord, åpnet med en medley bestående av to gamle melodier, "Alexanders Ragtime Band" av Irving Berlin, og "Lambet Walk" av Noel Gays. Så en melodi som alle kjente igjen, "Hva var vel livet uten deg", fra filmen "Vi gifter oss", fra 1951 med Henki Kolstad og Inger Marie Andersen, sistnevnte opprinnelig fra Fredrikstad.


(Bjørnar synger med orkesteret)

Deretter spilte orkesteret noen melodier med Bjørnar som solist; "Hildringstimen", "Vår Herres Klinkekule","Gå til onkel" og "Vår beste dag". Bjørnar var flink til å få publikum til å synge med på deler av melodiene. Orkesteret avsluttet med et potpurri av kjente melodier fra operetten "Sommer i Tyrol". Publikum kjente tydeligvis godt igjen melodier som "I sommersol ved den hvite hest", "Mitt hjerte slår i valsetakt", "Du er det skjønneste jeg vet", "Så blå, så blå", " Man kan vel ikke for at man har charme", og "I Saltzkammergut".

Så var det klart for pause med kaffe, kaker og loddsalg. Etter pausen var det underholdning ved Kari og Bjørnar.


(Kari og Bjørnar i aksjon)


(Bjørnar spilte også på ukulele)

Bjørnar åpnet med den kjente svenske sangen "Musik skal byggas ut av glädje" som også var Lill Lindfors store slager. Deretter tangoen "Fritjof og Carmencita" av Evert Taube. Det var en fryd å høre Kari spille, hun er en stor musiker. Så fikk vi høre "Grisen står og hyler" av Odd Nordstoga og den lokale melodien,"Guttær" av Henning Kvitnes fra Halden. Bjørnar spiller i Båthusrevyen , og fra denne fremførte han melodien "Har du fyr", som i revyen handlet om en snekketur ut elva til Strømtangen fyr. Melodien "Har du fyr" er opprinnelig komponert og satt tekst til av Ola Bremnes. Bjørnar framførte også "Sweet Spirit", som er en tradisjonell gospelmelodi. Bjørnar nevnte at både han selv også Elvis var veldig glad i denne sangen.

Bjørnar framførte også en sketsj om "Hvalerfolket" og deres forhold til sommerturistene og hva de syntes når disse forlot Hvaler etter sesongen. Denne stammet også fra Båthusrevyen. Bildet over viser Bjørnar i det antrekk som han brukte under framføringen.

 


(De to musikalske ledere Paul-Arne og Åge samt Kari og Bjørnar)

 


(Et fulltallig publikum fulgte interessert med på underholdningen)

Etter trekningen av gevinster, var det tid for avslutning av kvelden, og Paul-Arne takket Kari og Bjørnar for en flott prestasjon, og han uttalte at han også håpet på et videre samarbeid. Begge fikk utdelt blomster fra nestleder i klubben, Solveig Andreassen. Paul-Arne opplyste om at neste hyggeaften vil bli avholdt 12.mai 2020. Da blir hele kvelden viet allsang. Han takket deretter for fremmøtet og ønsket alle vel hjem. 

(Tekst og foto: Jan-Ivar Aasen og Edgar Jensen)