2013 liens 245

Fin kveld med trekkspill og nogo attåt.

Marit Bjelvin ledet arrangementet og ønsket de 42 fremmøtte velkommen. Vi fikk høre mye fin trekkspillmusikk spilt av grupper fra Fredrikstad Trekkspillklubb og av Tobias og Willy Lien. Vi fikk også høre flere bidrag med sang, bl.a. fra Jan Forsberg, som sang Evert Taube-viser.

(Tekst: Jan-Ivar Aasen og Edgar Jensen)

Trekkspillkafe er et arrangement med lav terskel og et inkluderende miljø. Et sted hvor alle som ønsker det har mulighet til å bidra. 

Kvelden startet med at Marit spilte noen låter på egenlaget enrader og Kai Tormod Schei Lunde fortalte litt om trekkspillets historie. Så spilte Marit og Kai Tormod enraderlåter av Ola Kampen, som for anledningen ble fremført på torader (for å kunne spille sammen i samme toneart).

Kai Tormod hadde med seg en gammel sveivegrammofon, og vi fikk høre den første trekkspillinnspillingen av Godthart Eriksen, på en gammel plate, en såkalt "Steinkake" fra 1910. 

Så var det tid for allsang, og her fremførte Kjellergjengen (Gehørgruppa) Mosippan, Ellinor dansar, Sommernatt i Froland, med flere. Solister på sang i gruppa var Karsten Karlsen og Laila Schei Lunde.

Deretter hadde Tobias og Willy flere innslag på trekkspill, hvor Tobias først spilte Liebertango og En liten dialog. Deretter spilte de sammen flere melodier, bl.a. Sjøsalavår, Rally Polka, Fjelltrampen av Arnt Haugen og No kjem ein vals. Sistnevnte ble fremført med allsang.

Deretter tok Trekkfuglene over og spilte For lenge sen av Paul Bjerke, Happy Sving, Ålefeskarns vals, med flere. Sistnevte melodi fremført med sang av Jan Forsberg.

Så fulgte et innslag hvor Jan Forsberg sang Havsørnsvalsen og Fritjof i Arcadien av Evert Taube, akkompagnert av Willy Lien på trekkspill.

Kvelden ble avsluttet med allspill, hvor trekkspillgruppene bl.a. spilte Lørdagsvalsen. Salget av vafler, kaffe og pølser gikk strålende, Kafeen avsluttet kl 21.00.