2014 alice 245

Hyggeaften 8. april 2014: Arrangementet denne kvelden inneholdt både trekkspillmusikk fremført av Fredrikstad Trekkspillklubb og gruppen Con Zelo, sang av sangkoret Ad Hoc og flotte franske melodier fremført på fransk av Alice Eriksen Holmen, med eget akkompagnement på piano.

2014 conzelo-245

(Tekst: Jan-Ivar Aasen og Edgar Jensen)

Con Zelo innledet kvelden med marsjen Blaze Away, og trekkspillklubbens leder, Jan- Ivar Aasen, ønsket de om lag 90 fremmøtte velkommen. Gruppen fremførte også Havsørnsvals av Evert Taube, samt Detroit City med sang av trekkspillklubbens gitarist Johan Mikkelsen.

 

2014 adhoc 245

Så fulgte en avdeling med Ad Hoc under ledelse av Wenche Mortensen. De fremførte flere melodier og avsluttet med Rom and Coca Cola og Kom Sommervind, akkompanert av Con Zelo. Ad Hoc er en gruppe på ni damer som har jobbet sammen i 3 år. 

Så overtok hovedorkesteret i trekkspillklubben under ledelse av Paul Arne Sørfjord, og fremførte flere swingmelodier, som " I'm in the mood for love", arrangert av Kjell Sterkerud. Deretter spilte de blant annet "Det går et festtog gjennom landet" og "En Gång Jag Seglar i hamn", hvor publikum var med på allsang anført av vokalist Alice Eriksen Holmen. Førstnevnte melodi er komponert til grunnlovsjubileet i år og teksten er laget av Grethe Myhre Skottene.

I pausen ble det servert kaker og kaffe fra et sedvanlig meget rikholdig kakebord som de arrangementsansvarlige hadde organisert og skaffet til veie. Salget av lodd gikk strykende.

Etter pausen fikk de fremmøtte, i en stemningsfull belysning, høre Alice Eriksen Holmen's fantastiske stemme fremføre mange «Edit Piaf melodier». Under fremføringen fortalte Trond Holmen fortløpende historier fra Edit Piaf's mangfoldige og dramatiske liv og sangkarriere. Enkelte tekster var utformet basert på hendelser i Piaf's eget liv, eksempelvis forholdet til bokseren Cerdan. Denne avdelingen varte om lag en time, og bl.a. følgende sanger ble fremført: My Lords, Høstgule Blader, La Vie En Rose, Under Paris Himmel, Mon Dieu, Non Je Ne Regrette Rien (Jeg angrer ingenting), Hymne A L'Amour (Hymnen til Kjærligheten) og Padam, Padam.
 

Publikum satte stor pris på det de fikk høre og ga langvarig applaus ved avslutningen av Eriksen Holmens glimrende og lange sammenhengende avdeling, hvor hun også avslørte utmerket pianospill samtidig som sangene ble fremført med innlevelse og engasjement. Dette var så absolutt en topp musikk- og sang-opplevelse.

Hyggekvelden ble avsluttet med loddtrekning ca. kl 22.15.