2014 bjkar tr.spill

Hyggeaften 11. februar 2014: Stemningen var høy da Bjørnar Spydevold og Kari Stokke satte i gang sitt underholdningsshow denne kvelden. 

Det ble en underholdende og hyggelig kveld for de 84 fremmøtte, med god musikk og sang samt lekre og smakfulle kaker til kaffen. 

 

(Tekst: Jan Ivar Aasen og Edgar Jensen) Fredrikstad trekkspillklubbs hovedorkester åpnet kvelden under sin musikalske leder Paul Arne Sørfjord. Sørfjord introduserte hver melodi med historiske opplysninger. De åpnet med å spille 2 satser fra symfonien ” Märchen Sinfoinetta” av  komponisten Rudolf Wurthner. Komponisten var også dirigent for ”Orchester des Hauses Hohner” altså Hohners eget orkester. 

Deretter spilte orkesteret Husmannspolka med tekst av Alf Prøysen og publikum ble oppfordret til å prøve å synge med på hedemarksdialekt. Det er i år 100 år siden Prøysen ble født.

Så fulgte et potpurri arrangert av Kjell Sterkerud basert på kjenningsmelodiene til 3 gamle TV serier.

Deretter spilte orkesteret Steinrøysa neri bakken, med tekst av Alf Prøysen, og med allsang av publikum.

Deretter fulgte svinglåten ”Say, has anybody seen my sweet gypsy rose” før orkesteret spilte Anthem fra musikalen Chess av Ulveus og Anderson. Her var også Bjørnar Spydevold solist med sin kraftige og glimrende operastemme, noe som livet opp de fremmøtte. Spydevold fortsatte deretter som solist for orkesteret med melodien Båter av guld.

Orkesteret avsluttet sin avdeling med Wiggen av komponist Rupert Wigg. Freddy Kristoffersen har laget tekstversjonen ”Det er polka som er best”. Under denne avsluttende del av konserten  medvirket Kari Stokke og Bjørnar Spydevold på trekkspill.

De fremmøtte ble deretter servert kaffe og kaker fra et bugnende kakebord med loddsalg.

Etter pausen startet Spydevold og Stokke sitt sang og musikkshow, til tydelig begeistring fra publikum. Melodiene som ble fremført var fra Evert Taube, slik som Calle Schewens vals, Båt til sjøs og Ung Caballero. Videre melodier fra Bør Børson, Hvilken Underbar Verd, Ruslær Med Dama Mi Hjem, melodien Svigermor Evensen og Jeg og Gabriellas song.

Publikum så ut til å ha det hyggelig, og etter applausen å bedømme, satte de åpenbart stor pris på showet til Spydevold og Stokke.

Deretter ble hyggekvelden avsluttet med loddtrekning kl 21.45.