2012_torader_245En vellykket kveld for musikkelskere.

Tekst og foto:  Anne-Mari Nøkleby

Det ble en uformell, men flott kveld på Gressvik Røde Kors hus for de omlag 30 fremmøtte. 

Noen velkjente musikere bidro både med sang og musikk, men det ble også dannet nye uformelle grupper - "Gressviks blanda orkester". 

Kvelden innbød til at de som hadde lyst kunne bidra - eller rett og slett bare "slenge seg med".

Dette er andre gang klubben arrangerer trekkspillkafé, slik at arrangementet fortsatt er litt i støpeskjeden.  Kvelden hadde et uformelt program, og det var selvbetjening av alt fra underholdning til kaffe og julekake. 

Marit møtte de fremmøtte med torader, og flere deltok etterhvert i denne uformelle spilleseansen.

2012_paulogjan_245Gehørgruppen i klubben startet deretter med flere kjente melodier bl.a. Nidelven og Dansen på Måkeskjær.

Kväsarvalsen og Lørdagsvalsen ble et nytt samspill mellom gehørgruppen og Trekkfuglende og også andre trekkspillere deltok etterhvert.  Den uformelle tonen bidro til at det etterhvert ble samspill fra mange som aldri tidligere har spilt sammen - og slik oppsto altså "Gressviks blanda orkester".

Paul Bjerke brillierte også med mange melodier, både egne og andres stykker.  Han akkompanerte også Jan Forsberg når han fremførte melodier av Paul Bjerke og Evert Taube.

2012_permagnussen_245

 

Kvelden ble også ispedd artige historier fortalt av Per Magnussen som også bidro musikalsk med et spesielt instrument som besto av mange munnspill, og avsluttet med en melodi på vanlig munnspill.

  

2012_willyogtobias_245Willy og Tobias Lien deltok også med tre vakre melodier - og det er artig for publikum å kunne følge Tobias sin utvikling gjennom mange år. 

Han er blitt en meget habil trekkspiller og ivaretar den arven godt etter sin far.

 Laila Edvardsen bistått av sin mann, demonstrerte hvordan hun daglig øver på gehørspill.  Laila har vært med i gehørgruppen til Fredrikstad Trekkspillklubb siden starten for omlag 2 år siden.

 Gruppen Trekkfuglene deltok i flere avdelinger og i tillegg til å spille til allsang avsluttet de kvelden med flere melodier fra sitt repertoar.

2012_trekkafe_545