2012_orkesterstart_245Lørdag 9. juni 2012 ble Trekkspillets dag arrangert på Fisketorget i Fredrikstad sentrum.

Tekst: Anne-Mari Nøkleby  Foto: Solveig Andreassen og Øystein Nøkleby

 

Fredrikstad Trekkspillklubbs orkester under ledelse av Kjell Sterkerud, Trekkfuglene ledet av Marit Bjelvin og glimrende trekkspillere fra Halden trekkspillklubb med Yngvar Strøm i spissen bidro til et vellykket arrangement.

Det var et meget vekslende sommervær og regndråpene hang til tider i luften, men det la ingen demper på den gode stemningen som trekkspillmusikken ga.

2012_distrdag_245

 

Distriktets dag ble i år relansert og arrangert i sentrum denne dagen,  hvilket trakk mye publikum til byen. 

Klubber og foreninger av ulike slag bidro til et stort mangfold - bl.a. viste Trial-klubben sine kunster og flere kor underholdt i gågata.

2012_paulper_245Fredrikstad Trekkspillklubb åpnet konserten med Willkommen, og fortsatte med Elingård-valsen av Paul Bjerke.  

To av Fredrikstads mest kjente trekkspillere og komponister - Paul Bjerke og Per Grimstad var å finne på bryggekanten.  Per Grimstad er nok for menigmann mest kjent som komponisten bak "Sommer'n er herlig i Fredrikstad", men har som Paul Bjerke skrevet en lang rekke fine låter. 

2012_alice_245

 

Klubbens orkester hadde mange av Paul Bjerkes melodier på sitt repertoar.  Paul Bjerke har i tillegg til å skrive mange fine melodier også skrevet tekster til disse.  Alice Eriksen Holmen bisto med sang, slik at publikum også fikk del i Paul Bjerkes stemningsfulle og vakre tekster.  Paul Bjerke er opptatt av de nære ting, hvilket kommer meget godt frem i melodier som "Myggestikk og romantikk" og "Roser og champagne".

2012_allefugler_245

 Trekkfuglene er en gruppe fra Fredrikstad Trekkspillklubb bestående av 7 trekkspillere med støtte av gitar og bass. 

Gruppen har hatt mange spilleoppdrag bl.a. på aldershjem i distriktet til stor glede for beboerne. 

På trekkspillets dag underholdt de med noen lette sommermelodier, og  leder Marit Bjelvin deltok med torader på melodien "Tango for Durspill". 

 2012_yngvar_245

 

Trekkfuglene ble avløst av tre dyktige trekkspillere fra Halden Trekkspillklubb - Yngvar Strøm, Pål Solberg og Mari Amundsen. 

Denne avdelingen ble dagens absolutte høydepunkt, og viste at Østfold har noen av Norges beste trekkspillere.

Dagen ble avsluttet med nok en avdeling med Fredrikstad Trekkspillklubbs orkester ledet av Kjell Sterkerud.  Sterkerud har også arrangert de fleste av melodiene som ble spilt av klubbens orkester.

Trekkspillets dag ble avsluttet med en vellykket sommerfest for medlemmene i klubben på Gressvik Røde Kors-hus.

2012_orkesterslutt_545