2012_orkester_245Skikkelig 60-talls stemning på hyggeaften 28. februar 2012.

Tekst: Anne-Mari Nøkleby  Foto: Jon Andersen, Paul-Arne Sørfjord og Anne-Mari Nøkleby

 

Tema for kvelden var "Hel 60" og Beatleskoret bidro til å gi den rette 60-talls stemningen i tillegg til at klubbens orkester spilte mange kjente utenlandske melodier fra samme periode. 

Trekkfuglende fulgte opp med norske melodier fra samme ti-år.

Som vanlig var det et flott kaffe- og kakebord og utlodning.  Publikum sang med på både Beatleslåter og andre kjente melodier.

2012_pergunnar_245Klubbens orkester slo an tonen med melodien Wilkommen med sang av Kjell Sterkerud.  Det var bare nettingstrømper og flosshatt som manglet - stemningen var der!  Deretter fulgte flere kjente melodier bl.a. Lilla Fröken Fräken med sang av orkesterets gitarist Johan Mikkelsen. 

Dirigent Kjell Sterkerud sto for alle arrangementene til orkesteret og skal ha ros for å ha valgt ut et flott knippe med kjente melodier fra 60-tallet.  Han lot også publikum få ta del i noe av sin kunnskap om musikkhistorien fra dette ti-året.

Trekkfuglene ledet av Marit Bjelvin spilte kjente norske melodier.  Bl.a. spilte de et par melodier som hadde lokalt opphav -  "Jeg vil ha en liten hund " som i sin tid ble sunget av Fredrikstad-jenta "Lille Eris", og "Zanzibar" av Bjørg og Per-Gunnar Jensen som også var til stede. 

2012_tobias_245

 

 

 

Tobias Lien hadde sin generalprøve før han skal delta i DM førstkommende lørdag. 

Tobias er nå 14 år og har tidligere vært med i Trekkspirene og viser at klubbens satsing på barn- og ungdom har gitt resultater.  Vi ønsker ham lykke til!

 

 

 

  2012_utstilling_245

 

  

2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS hadde tatt turen fra Oslo og hadde utstilling av trekkspill.  Flere av orkesterets medlemmer kan gi dem gode referanser.

I pausen var det mange som benyttet anledningen til både å se og prøve noe nytt.

    2012_beatles_245

 Etter kaffepausen som hadde et rikholdig kakebord, fortsatte Beatleskoret under ledelse av Sven Poppe. 

Beatleskoret startet i 2005 og har 9 medlemmer fra Fredrikstad-distriktet.  De synger som navnet tilsier Beatlesmelodier og vesentlig akapella.  Det var også anledning for publikum til å delta på et par av disse melodiene som skapte meget god stemning.  Koret avsluttet med melodien Because.

Rekrutteringen til klubben har vært god de seneste årene, og klubben har idag tre selvstendige grupper i tillegg til orkesteret.  Trekkfuglende er en av disse gruppene.

2012_trekkfuglende_545

Avslutningsvis spilte orkesteren flere kjente melodier - både instrumentale låter og med sang av Kjell Sterkerud og Johan Mikkelsen - bl.a. "I can't stop loving you".  Denne melodien er kanskje typisk for 60-tallet hvor hippienes motto var "Make love not war".  Det ble en hyggelig aften for de omlag 100 fremmøtte.

2012_publikum_545