trekkspirene_300.jpg
Det var ekstra mye folk på fisketorvet i Fredrikstad da Fredrikstad Trekkspillklubb arrangerte Trekkspillets dag for 15. år på rad lørdag 13. juni. Programmet for dagen var variert med gammeldans, underholdningsmusikk og allsang ledet av Marianne Husvik. Kulturskolens elevorkester "Trekkspirene" spilte både under konserten og etterpå om bord på båten "Sjøblomsten" (bildet).

 

De unge trekkspillerne viste stor framgang siden orkesteret ble startet for om lag ett år siden. "Trekkspirene" sto også for salg av kaffe og kaker på Trekkspillets dag.

"Trekkspirenes" lærer er Stian Aase.

Han og Lars Røyseng i gruppa "Duo Jupiter" imponerte også publikum med sine ferdigheter. De er blant de fremste utøverne på trekkspill her i landet og høstet trampeklapp for sin framførelse av Csárdás av Vittorio Monti.

duo_jupiter.jpgVidere deltok Per Grimstads orkester med Marianne Husvik med et variert program med blant annet franskinspirert musettemusikk og sang.

Halden Trekkspillklubb under musikalsk ledelse av Tor Hveding og Simen Korsvold spilte underholdningsmusikk og frisk gammeldans.

Og arrangøren Fredrikstad Trekkspillklubb under musikalsk ledelse av Kjell Sterkerud framførte et knippe melodier laget av Per Grimstad. Konferanser for Trekkspillets dag var Nils Kåre Nesvold.

Trekkspillets dag markerte også slutten på vårsesongen for Fredrikstad Trekkspillklubb.

trekkspillets_dag_09.jpg