2011_korlurensang_245KorLuren underholdt på årets siste hyggeaften på Gressvik Røde Kors-hus 15. november 2011.

Tekst: Anne-Mari Nøkleby  Foto: Jon Andersen og Anne-Mari Nøkleby

Vokaloktetten satte en spiss på kvelden som var preget av meget god stemning.  Fredrikstad Trekkspillklubbs orkester underholdt også med to avdelinger av forskjellig karakter.  Som vanlig kunne publikum og deltagere også nyte godt av et flott kaffe- og kakebord.

2011_kaker_245Fredrikstad Trekkspillklubb startet kvelden med en avdeling med melodier av Bjarne Amdahl med tekst av Alf Prøysen. 

Leder Paul-Arne Sørfjord ledet oss gjennom programmet, og kunne berike publikum også med fakta om komponist og tekstforfatter.  Erik Bye skal iflg. Sørfjord en gang ha uttalt at Prøysens tekster har gjort nordmenn til et varmere folk. 

Det var også lagt inn et par allsanger som publikum deltok på.  Alle var kjente og kjære melodier som ga publikum en god og lun følelse.

Pausen ble fylt med kaffe, kaker og loddsalg.  Klubben har etter hvert blitt kjent for sitt flotte kakebord som klubbens medlemmer bidrar med. 

Vårt trofaste 90-årige medlem Birger Hansen bidro som alltid med egenhendig hjemmelaget bløtkake av det festfine slaget.

 

2011_publikumnov_245Etter pausen underholdt KorLuren med folkemelodier fra fjern og nær.  Oktetten består av meget dyktige sangere av begge kjønn, og de har også samarbeidet med mange kjente musikere i både inn- og utland.  Spesielt fremhevet de sitt samarbeid med Sven Nyhus og sin gode kontakt med musikkmiljøet på Røros.  Noen av melodiene var fra Sør-Afrika, og selvom de fleste av oss ikke kunne forstå språket, klarte koret å få fram innholdet med et klart kroppsspråk til stor glede for sitt publikum.

Kvelden ble avsluttet med nok en avdeling med Fredrikstad Trekkspillklubbs orkester og temaet var nå operettemelodier.  Det ble spilt kjente melodier bl.a. fra Carmen og Perlefiskerne.

Klubben kan nok en gang se tilbake på en vellykket hyggeaften med omlag 90 fremmøtte

2011_klubbennov_545.