2010_amager_2_baage_hartlevFredrikstad Trekkspillklubb besøkte i slutten av april sin vennskapsklubb Amager Harmonikaklub i Danmark.

Klubben deltok fredag 23. april på danskenes "forårsfest". Lørdag holdt klubben en konsert i  "De små haver" i Fredriksberg.

 

Dette var første gang klubben besøkte Amager Harmonikaklub. Neste år håper trekkspillklubben på en gjenvisitt fra sine danske musikkvenner.

2010_amager_1

Busstur

Turen var lagt opp med buss fra Fredrikstad fredag morgen. Om kvelden var det vårfest. Festen startet med servering av smørbrød og drikke før Amager Harmonikaklubs ulike grupper opptrådte.  Det var underholdning ved "Orkestergruppen", "Sjømannsgruppen, "Gehørgruppen" og "Gårdssangergruppen". I tillegg spilte Fredrikstad Trekkspillklubb til underholdning og dans før "Ida, John og Jan" avsluttet med flott dansemusikk.

Lørdag var det uhøytidelig spilling i "De små haver" i Fredriksberg. Klubben i Fredrikstad under ledelse av Kjell Sterkerud åpnet med en avdeling underholdningsmusikk.

Deretter fulgte en avdeling med tre medlemmer fra Amager Harmonikaklubb med trekkspiller og primus motor Ida Hartlev i spissen (bildet under). De tre skapte skikkelig god stemning utenfor et av de eldste spisestedene i København. Folk koste seg med lunsj og duggfrisk drikke i vårsola.

Lørdag kveld var det felles middag på Københavnerkafeen før de 33 medlemmene i Fredrikstad Trekkspillklubb satte kursen hjemover søndag formiddag.

Klubbens kasserer Paul-Arne Sørfjord oppsummerte turen slik mange elever gjør i sine skolestiler: "Alle var enige om at det hadde vært en fin tur".

2010_amager_4_utekonsert

2010_amager_6

 

 

2010_amager 3_rolf_olsen