Dans og musikalsk jordomseiling

2010_Eli_Tanja_Geir_HjornevikEli Tanja og Geir Hjørnevik tar publikum med på en musikalsk jordomseiling når Fredrikstad Trekkspillklubb arrangerer hyggeaften på Røde Kors-huset på Gressvik tirsdag 27. april. I tillegg bidrar trekkspillklubben med variert dansemusikk med muligheter til å ta seg en svingom.

Duoen Eli Tanja (63), og Geir Hjørnevik (64) skal underholdne i to avdelinger. I første del blir det en musikalsk jordomseiling med hele verden som tema, mens andre avdeling blir en musikalsk rundreise i Europa.

 

 

Trekkspillklubben avrunder kveldens hyggeaften med dansemusikk, og det blir mulig å ta seg en svingom. Klubbens dirigent er Kjell Sterkerud.

- Publikum har mye å glede seg til denne tirsdagen, sier trekkspillklubbens leder, Nils Kåre Nesvold.

 

Kveldens hovedattraksjon

Duoen Eli Tanja og Geir Hjørnevik er kveldens trekkplaster. Og de er ingen hvem som helst på den musikalske stjernehimmelen.

Eli Tanja, som i dag bor på Kråkerøy, var popstjerne i Norge på 1970-tallet og spilte inn en rekke plater. Hun var også med i utallige tv-programmer i Norge og utlandet, hun var med i Melodi Grand Prix i 1972, og hun har turnert i hele Europa.

Videre har hun vært artist i Den Norske Amerika-linje og i Holland America Line, underholdningssjef i Jahre Line og cruisemanager i Color Line, for å nevne noe. I 1998 laget NRK et halvtimes dokumentarprogram om Eli Tanja under tittelen ”Havets dronning”.

Hun har også hatt flere oppdrag i spillefilmer og reklamefilmer både i Norge og andre land.

 

Profesjonell musiker

Geir Hjørnevik har jobbet som profesjonell musiker og sanger hele sitt liv med hele verden som arbeidsplass.

De siste 20 årene har han hatt fast base i Danmark. Sammen har han og Eli Tanja spilt inn ett album og hatt mange cruise- og jordomseilinger sammen. 

På 1950-tallet startet han et shadows-band,  og på 1960-tallet reiste han til Danmark som dansemusiker med sitt eget band, ”Oktava-kvartetten”. Etter noen år i Danmark ble han engasjert av den tyske ”Scala-kvartetten” som da spilte på hoteller rundt omkring i Norge.

2010_Eli_Tanja_Geir_Hjornevik_2De to musikerne møttes første gang i 1968 på Park Hotel i Sandefjord. Eli Tanja sang da i  den italienske kvintetten Armando Fellas orkester. Etter et par år ble også Geir Hjørnevik engasjert av Fella som bassist og sanger i orkesteret. De spilte over hele landet, blant annet på Hotel City i Fredrikstad i 1975. I flere år reiste de jorda rundt flere ganger som musikere på cruiseship. De opplevde en kjempesuksess og solgte mer enn 5000 LP-plater på kort tid til amerikanske passasjerer.

Senere arbeidet Geir Hjørnevik i 20 år som musiker i Danmark i den berømte Kiwi-kvartetten som turnerte i hele Europa.

Geir Hjørnevik pendler i dag mellom Fredrikstad og Danmark. Han har gjenopptatt samarbeidet med sin sangerkollega Eli Tanja, og de to er nå etterspurte underholdere av foreninger og bedrifter.

- De to har laget et sprudlende og festlig program hvor de tar publikum med på en musikalsk jordomseiling. Det vil de altså gjøre for oss når Fredrikstad Trekkspillklubb arrangerer hyggeaften på Røde Kurshuset på Gressvik tirsdag 27. april kl. 19.00, reklamerer Nils Kåre Nesvold.