2010_marianne_245Tirsdag 12. oktober inviterte trekkspillklubben til en allsangaften som i sin helhet var viet Vidar Sandbeck og Alf Prøysen. 

Klubben hadde satt sammen et allsanghefte som besto av mange kjente og kjære melodier - alle arrangert av klubbens dirigent Kjell Sterkerud.

 

Klubbens leder Nils Kåre Nesvold ledet det hele med stø hånd, og hans kone Marianne ledet allsangen akkompagnert av trekkspillklubben.

Trekkspillklubben åpnet kvelden med et artig potpuri av "Pengegaloppen" og "Blåklokkevikua" arrangert av Kjell Sterkerud.

Nils Kåre Nesvold lot så publikum bli kjent med de to folkekjære kunstnerne, humoristene, forfatterne, lyrikerne, visesangerne og komponistene Sandbeck og Prøysen.  De var begge født og oppvokst på Hedemarken og levde omtrent på samme tid.  De hadde også det til felles at de begge skrev mest om vanlige folk.

Allsangene ble fint bundet sammen med historier fra Sandbeck og Prøysens liv.  Publikum fikk til fulle et innblikk i hvor populære disse karene var spesielt på 1950 og 1960-tallet.  Pengegaloppen av Vidar Sandbeck var i 1960 så populær at han lå like bak "One night with you" med Elvis Presley.

2010_marianne_545

I tillegg til sangene fremførte Marianne Nesvold teksten "Angasjemang" av Alf Prøysen og Kjell Sterkerud "Blåmanda'n" av Vidar Sandbeck.  Begge ble gjennomført med sjarmerende dialekt og innlevelse.

2010_kjokken_245

Tradisjonen tro var det et flott kaffe- og kakebord som publikum kunne kose seg med i pausen.

En særdeles hyggelig kveld ble avsluttet med Alf Prøysens "Du skal få en dag i mårå" før det ble foretatt loddtrekning og de omlag 70 fremmøtte ble ønsket vel hjem.

Tekst og foto: Anne-Mari Nøkleby